Plaatsen > Oostenrijk > Ossiach

Ossiach

Iets ten oosten van Villach ligt een dorpje welke de naam Ossiach draagt. Het dorp zelf heeft ongeveer 100 inwoners, maar de gemeente bestaat uit meerdere dorpjes en daarmee komt het totaal op een kleine 800. Tijdens de zomermaanden kent de gemeente op het drukste moment zelfs een inwoneraantal dat tien keer zo hoog is door de tijdelijke inwoners, met andere woorden: vakantiegangers.

Dat is niet zo vreemd, want het naastgelegen meer, de Ossiachersee, staat bekend om het warme zwemwater. Daarnaast heerst er een heerlijk klimaat: overdag warm en 's nachts koelt het af tot een aangename temperatuur om bij te slapen. Dat veel toeristen dit gebied hebben ontdekt, wordt snel duidelijk. Met het jaar richt de regio zich meer en meer op toerisme en langs het meer zijn er tal van mogelijkheden tot overnachten, waaronder een aantal grote campings.

De kleurrijke huizen rondom het meer, maar ook in steden als Klagenfurt en Villach lijken geenzins op de typische alpenhuizen in Tirol en Salburg. Dit verschil kent zijn oorsprong door Sloveense invloeden. Qua cultuur is er veel vermenging waar te nemen tussen het huidige Slovenië en het huidige Karinthië. Daarbij rekening houdend met het feit dat de grens in de loop der jaren vaak verlegd is. Mede hierdoor is het zuiden van Karinthië zeer cultureel te noemen en vindt er ieder jaar de Carinthischer Sommer plaats in Ossiach.