x
Afsluiten hoogteprofiel
Openen hoogteprofiel
Hoogteprofiel label
x
Plaatsen > Oostenrijk > Bruck > Kitzsteinhorn - Gletschersee
Bergtouren > Hohe Tauern > Kitzsteinhorn - Gletschersee

Kitzsteinhorn - Gletschersee | 2450 m

20 Juli 2016

Vanaf het Alpincenter zijn er meerdere wandelingen mogelijk, waarvan ik de wandelroute naar de Gletschersee zal gaan volgen. De route begint bij de Gipfelbahn, alwaar de omgeving nog vrij gemoedelijk oogt. Groen van het gras, wat kleur van de kussenvormende plantjes en wat grijs van de stenen. Ik zie helemaal voor me hoe hier in de winter geskied wordt.

Kitzsteinhorn, omgeving bij het Alpincenter met zicht op het Pinzgau en de Zellersee
1/10
Kitzsteinhorn, omgeving bij het Alpincenter met zicht op het Pinzgau en de Zellersee

Op dit moment is er hier een overvloed aan Ranunculus alpestris. Een plantje met witte bloemtjes die het goed doet op een vochtige en kalkrijke bodem. Vaak komt zij tot bloei, niet zo lang na het smelten van de sneeuw.

Kitzsteinhorn, Ranunculus alpestris
3/10
Kitzsteinhorn, Ranunculus alpestris

De wandeling gaat verder en het groen van het gras veranderd langzaam in het grijs van rotsblokken en gesteente. Met enige regelmaat zie ik wat gentianen langs het pad staan. En met grote getale staat Silene acaulis ook in bloei.

Kitzsteinhorn, Silene acaulis
5/10
Kitzsteinhorn, Silene acaulis

Zoals u merkt is deze wandeling uitermate geschikt voor de plantenliefhebbers. We gaan nog even door, op onderstaande foto's: een Saxifraga oppositifolia en nog meer gentianen.

Kitzsteinhorn, Gentiana sp.
7/10
Kitzsteinhorn, Gentiana sp.

Hoe verder naar beneden, des te meer losse rotsblokken ik tegen kom. Dit zorgt voor een instabiele ondergrond en de flora is hier dus bijna niet meer vertegenwoordigd. Echter, in deze omgeving zijn tal van watervalletjes en riviertjes te vinden die allen leiden naar de Gletschersee.

Kitzsteinhorn, water richting de Gletschersee
9/10
Kitzsteinhorn, water richting de Gletschersee

Vooruit dan maar, omdat ik er geen genoeg van kan krijgen... nog één plantje: Linaria alpina oftewel het Alpenleeuwenbekje. Dit is van de planten die wel gedijt op een instabiele ondergrond.

Kitzsteinhorn, Linaria alpina
10/10
Kitzsteinhorn, Linaria alpina

Na een klein uur wandelen kom ik aan bij het meertje en na het maken van een aantal foto's, besluit ik tot slot nog een panoramafoto (zie hieronder) van de Gletschersee te maken.


Er wacht nog een klim van een uur terug naar het Alpincenter. Als alles meezit heb ik nog wat tijd over om straks een kijkje te nemen bij Langwied.