x
Afsluiten hoogteprofiel
Openen hoogteprofiel
Hoogteprofiel label
x
Plaatsen > Oostenrijk > Bruck > Kitzsteinhorn - Langwied
Bergtouren > Hohe Tauern > Kitzsteinhorn - Langwied

Kitzsteinhorn - Langwied | 1976 m

20 Juli 2016

Tegen 15:00 ben ik terug bij Langwied, dat gelegen is op een hoogte van 1976 m. Met in mijn achterhoofd de vertrektijd van de eerstvolgende bus, heb ik het nog wel even aan tijd en ik besluit om hier de kabelbaan te verlaten en om een kleine wandeling te maken. Zeker op de momenten als het zonnetje doorbreekt, is het hier zeer aangenaam om te vertoeven.

Kitzsteinhorn, natte graslanden bij Langwied
2/3
Kitzsteinhorn, natte graslanden bij Langwied

Ik loop over een breed pad in de richting van een stuwmeertje. Als je dit pad lang genoeg volgt, dan kom je vanzelf weer bij het Alpincenter uit, maar dat is niet mijn intentie. Immers, daar kom ik net vandaan. Na het passeren van het stuwmeertje loop ik nog enkele meters door in de hoop om nog wat bijzondere flora en fauna tegen te komen. Ik ga nog maar eens een "hoekje" om. Om het hoekje staan nog wat alpenrozen in bloei, maar veel meer kom ik hier niet tegen.

Kitzsteinhorn, alpenroosje
3/3
Kitzsteinhorn, alpenroosje

Omdat ik ook nog even bij de Intersport en het souvenirwinkeltje wil kijken, keer ik maar om. Op de terugweg stop ik nog even bij het stuwmeertje, waar ik een mooi uitzicht heb over het Kaprunertal en de Langwied. Na een bezoek aan de eerder genoemde winkels, wordt de dag voorgezet met een tocht in de kabelebaan naar beneden.


Na een lange dag vol met wandeltochten kom ik weer aan bij het dalstation. Na een kwartier wachten, komt de bus, een tjokvolle bus welteverstaan. De bus zal mij naar Kaprun brengen en de laatste kilometers zullen met de benenwagen moeten. Dat maakt niet uit, morgen kan ik rustig aan doen. Dan reis ik door naar de B&B in Neukirchen.