x
Afsluiten hoogteprofiel
Openen hoogteprofiel
Hoogteprofiel label
x

Pinzgau richting Kaprun

20 Juli 2016

Gisteravond heb ik eens goed zitten wikken en wegen of ik net als vorig jaar het hele eind naar de bergbahn van de Kitzsteinhorn ga lopen. Vorig jaar had ik mede door de lange wachtrij bij de kassa weinig tijd om boven rond te kijken. Vandaar dat ik besluit om van Bruck naar Kaprun te lopen en aldaar met de bus verder te reizen.

De wandeling van Bruck naar Kaprun is vrij rechttoe rechtaan: een asfaltweg dat voor een groot deel parallel loopt aan de rivier de Salzach. Naast het fiets/voetpad zijn er vele hoogspanningsmasten te vinden. Dit heeft te maken met de stuwmeren van Kaprun welke in 10% van de stroombehoefte van Oostenrijk kunnen voorzien.

Pinzgau, van Bruck naar Kaprun
2/4
Pinzgau, van Bruck naar Kaprun

Het weer is wederom goed, richting het noorden is er zelfs geen wolkje aan de lucht. Helaas, in het zuiden, richting de Hohe Tauern wel.... Met name de bewolking die steeds over de top van de Kitzsteinhorn heen komt, stemt mij niet echt vrolijk. Gelukkig zit er af en toe een opklaring tussen de wolken en ik hoop dat ik boven toch nog een redelijk uitzicht zal hebben.

Pinzgau, uitzicht op Kaprun en Kitzsteinhorn
3/4
Pinzgau, uitzicht op Kaprun en Kitzsteinhorn

Nadat ik een aantal straten van Kaprun doorkruist heb, kom ik uit bij de Achenstraße. Ik loop en loop en jawel, al snel kom ik een bushalte tegen. En het beste, bus 660 richting de Kitzsteinhorn stopt over 5 minuten. Ik maak gauw een foto van het haltebordje, zodat ik weet waar ik vanmiddag weer moet uitstappen. Al snel nadert de bus en ondanks dat het pas half tien is, zit de bus propvol. Ik kan nog net ergens halverwege de bus een staplaats bemachtigen... nou ja, opeisen.

Bushalte in Kaprun
4/4
Bushalte in Kaprun

Met een overvolle bus aan toeristen komen we uiteindelijk aan bij de bergbahn van de Kitzsteinhorn. De meesten stappen hier uit, een enkeling blijft zitten op doorreis naar de stuwmeren. De rijen bij de kassa zijn niet zo lang als vorig jaar en al snel zit ik in het bakje omhoog, een mooie dag tegemoet.