x
Afsluiten hoogteprofiel
Openen hoogteprofiel
Hoogteprofiel label
x
Plaatsen > Oostenrijk > Bruck > Zell am See, 2015

Bruck | Zell am See

10 Augustus 2015

De lange tocht van gisteren, naar de top van de Schmittenhöhe en terug, zorgt ervoor dat mijn benen zwaar aanvoelen. Morgen staat er een lange wandeling naar de Kitzsteinhorn op het programma, dus vandaag een relatief korte wandeling. De heenweg via Schüttdorf naar Zell am See en terug via het natuurgebied Wiesenkönigreich, zal de tocht zo'n 15 km zijn.

Na een kort bezoekje aan de supermarkt op het Gewerbegebiet in Bruck, wordt de pas ingezet naar Schüttdorf. Een kleine twee uur na het vertrek bij het pension, is het tijd om te lunchen. De zon is zeer fel en ik zoek een plekje in de schaduw op. Terwijl ik zit te eten, komt de trein van de Pinzgauer Spaziergang voorbij. Hij is onderweg van Zell am See naar Krimml. De machinist zal wel gedacht hebben: daar zit weer zo'n maffe Hollander met z'n meegebrachte brood...

Pingzgauer Lokahlbahn
2/10
Pingzgauer Lokahlbahn
Schmittenhöhe
3/10
Schmittenhöhe

Via het dalstation van de Areitbahn wordt de grote weg naar Zell gevolgd. Er rijdt hier zeer veel verkeer, maar gelukkig gaat er even later een zandpad de berg op, en kan ik parallel aan het spoor richting Zell am See lopen. Vanaf hier is het uitzicht op het meer schitterend en een bijkomend voordeel is dat dit pad in de schaduw van de Schmittehöhe gelegen is.

Zandpad naar Zell am See
5/10
Zandpad naar Zell am See

Tegen een uur of drie sta ik midden in het centrum van Zell. Ik zie veel terrasjes en het plaatsje oogt gezellig. Ik loop een aantal straatjes door en ga bij enkele winkels naar binnen. Uiteindelijk neem ik ook nog even een kijkje in de vrij sobere kerk.

Kerk Zell am See
7/10
Kerk Zell am See

Her en der gaan er tunneltjes onder het spoor door om bij de boulevard aan de Zellersee te komen. Hier vindt men ook het casino en het Grand Hotel. Tijdens mijn stadswandeling valt het mij op dat er in Zell am See zeer veel "rijke oliesjeiks" en Arabieren aanwezig zijn. Later, bij terugkomst in het pension, wordt mij verteld dat dit alleen in de maand augustus zo is.

Zellersee
9/10
Zellersee

Langs het water gaat de tocht terug richting Bruck. Gelukkig ligt het grindpad grotendeels in de schaduw. Beiden, het meer en de schaduw, zorgen ervoor dat het redelijk uit te houden is, want ook vandaag is het weer tropisch warm. Uiteindelijk vind ik een onbezet bankje en geniet ik nog even van het uitzicht. Via het natuurgebied en de Porscheallee leg ik het laatste stukje af om deze wandelronde ook weer tot een goed einde te brengen.

Zellersee
10/10
Zellersee

Tot slot nog een foto vanuit het natuurgebied, genomen in de richting van de Zellersee.