x
Afsluiten hoogteprofiel
Openen hoogteprofiel
Hoogteprofiel label
x

Bruck | Zell am See

19 Juli 2016

Het belooft vandaag een mooie dag te worden en rond half tien vertrek ik richting Zell am See. Misschien wordt het wat eentonig, aangezien al mijn wandelingen beginnen met het passeren van het Gewerbegebiet in Bruck en het voortzetten van de wandeling over de Porscheallee naar Schüttorf. Echter, met de benenwagen is dit de kortste route richting Zell am See.

Bruck, uitzicht vanuit Haus Maria op de Salzach
1/10
Bruck, uitzicht vanuit Haus Maria op de Salzach

Inmiddels begint de zon de wolken te verdrijven en wordt het aangenaam warm. Ik neem het bekende zandpad (bekend van vorig jaar) parallel aan het spoor en geniet van de flora langs het pad. Campanula trachelium (het ruige klokje) kom je hier in de regio in overvloed tegen, maar zo'n donkere variant had ik nog niet eerder gezien.

Campanula trachelium, oftewel het Ruig klokje
3/10
Campanula trachelium, oftewel het Ruig klokje

Ruim een uur na mijn vertrek vanuit Bruck, sta ik "boven" Zell am See. Ter hoogte van het dalstation van de Ebenbergbahn heb je een prachtig uitzicht over het stadje en de Zellersee. Ik neem de tijd om onderstaande panoramafoto te maken.


Na het doorkruisen van een aantal straten en een tussenstop bij een supermarkt, sta ik een half uur later in het centrum van Zell. In vergelijking met een jaar eerder kom ik bijna geen Arabieren tegen, maar desondanks zijn er genoeg toeristen te vinden in de gezellige straatjes van het gemoedelijke stadje. Wat mij opvalt is dat de lokale jeugd ook hier in de ban is van het populaire spelletje Pokemon Go.

Dorpsplein in Zell am See
5/10
Dorpsplein in Zell am See
Zellersee in Zell am See
6/10
Zellersee in Zell am See

De temperatuur stijgt en ik besluit richting het water te gaan. Voor de ingang van het casino ga ik naar links en ik kom uit bij parkje. Het staat hier vol met bomen en daarmee een aantal bankjes in de heerlijke schaduw. Ik besluit verder te gaan en loop weer voor het casiona langs en ga zuidwaarts. Er wordt gretig gebruik gemaakt van het weer, want ijsverkopers te over en er staat een ellenlange rij voor de bootverhuur.

Zellersee, Zell am See
8/10
Zellersee, Zell am See
Zellersee
9/10
Zellersee

Langs het water gaat de tocht huiswaarts. Onderweg maak ik nog wat foto's van de Zellersee. En ja, uiteindelijk wandel ik ook weer via de Porscheallee. Daarom hieronder een foto van deze allee.

Porscheallee
10/10
Porscheallee

Rond theetijd ben ik weer bij de B&B, tijd genoeg om uit eten te gaan in Bruck en ik kan op tijd onder de wol. Morgen wacht de Kitzsteinhorn.