x
Afsluiten hoogteprofiel
Openen hoogteprofiel
Hoogteprofiel label
x

Oberes Nassfeld

12 Augustus 2015

De eerste tussenstop voor vandaag betreft het Oberes Nassfeld. Voordat we de bus uit mogen, geeft de Nationalpark Ranger ons de keus om hem te volgen naar de expositie in het Wilfried-Haslauer-Haus, of om op eigen houtje rond te gaan kijken. Ik besluit om de Ranger te volgen en een blik te werpen bij de expositie. Na een kleine tien minuten, heb ik de nodige informatie over de lokale flora en fauna tot mij genomen en loop ik weer naar buiten.

Edelweißspitze
2/7
Edelweißspitze

Eenmaal buiten wordt mij een schitterend panorama voorgeschoteld. In westelijke richting zijn het meest in het oog springend: de Große Wiesbachhorn (3564 m) en de Hohe Dock (3348 m). Richting het oosten biedt het Oberes Nassfeld uitzicht op de Edelweißspitze (2572 m): het hoogste punt van de straat. Helaas is een bezoek aan deze bergtop geen onderdeel van het programma voor vandaag.

Alpen, gesteente
4/7
Alpen, gesteente
Wilfried-Haslauer-Haus
5/7
Wilfried-Haslauer-Haus

Op de linker foto hierboven lijkt het net of het heuveltje op de voorgrond bestaat uit een paadje met daaromheen wat gras. Niets is minder waar. Als men dichterbij komt, zal men tot de ontdekking komen dat er hier een verscheidenheid aan flora te vinden is. Niet voor niets ligt deze heuvel naast het Wilfried-Haslauer-Haus met de expositie genaamd: Alpine Naturschau. Her en der staan informatieborden over de flora, fauna en geologie van de Hohe Tauern.

Gentianella
7/7
Gentianella

Terugkomend op de hiervoor benoemde flora, deel ik graag een tweetal foto's met u. Op de linker foto ziet u: Adenostyles Alliariae, en op de rechter foto: Gentianella Germanica. Deze laatstgenoemde plant werd ik op gewezen door de Ranger.


Na een half uur, gaat de reis weer verder. Tijdens mijn wandeling terug naar de bus stop ik nog even om een paar extra panoramafotos te maken: het uitzicht hier is dusdanig adembenemend dat men niet uitgekeken raakt.

Ongeacht of men met de Glocknerbus, met de eigen motor of auto op pad is, het Oberes Nassfeld is beslist één van de plekken langs de Großglockner Hochalpenstraße waar men een kijkje moet nemen.