x
Afsluiten hoogteprofiel
Openen hoogteprofiel
Hoogteprofiel label
x

Fuscherlacke & Mankeiwirt

12 Augustus 2015

De derde en laatste tussenstop van vandaag is een stop bij de Fuscherlacke. Hier krijgen we een half uur de tijd om te genieten van de bergtoppen in het oosten, om een wandeling te maken rondom het meertje en om te kijken bij een expositie over de aanleg van de straat.

Hohe Tauern
2/8
Hohe Tauern

Behalve het meertje, valt mij ook een mooi houten beeld van een murmeltier op, oftewel een marmot. Waarom dit beeld juist hier bij de Fuscherlacke staat, zult u dadelijk lezen.

Eerst maar een kleine wandeling om het meertje. Ook hier is een verscheidenheid aan flora te vinden. Opvallend zijn ook de vele rotsblokken achter het prikkeldraad. Het kleine hutje bij het meer herbergt een tentoonstelling met de geschiedenis over de aanleg van de panoramastraat.

Fuscherlacke
4/8
Fuscherlacke
Hohe Tauern
5/8
Hohe Tauern

Opeens begint het druk te worden bij het huis van de Mankeiwirt. De Mankeiwirt is een man die gewonde murmeltieren opvangt, verzorgt en vervolgens weer in het wild uitzet. Omdat er een grote menigte toeristen met de Glocknerbus is gekomen, en ja dit is ook weer een voordeel van deze busreis, geeft hij een kleine show met één van "zijn" murmeltieren. Hij geeft uitleg over de dieren en over wat hij doet. Waarschijnlijk zullen de meeste toeristen nog nooit zo dicht bij een murmeltier geweest zijn: ze zijn namelijk vrij schuw voor mensen.

Mankeiwirt met Murmeltier
7/8
Mankeiwirt met Murmeltier
Mankeiwirt met Murmeltier
8/8
Mankeiwirt met Murmeltier

Tot slot maakt ik nog een panoramafoto van de bergen in het oosten. De dag zit erop en de reis gaat huiswaarts. Ook deze tusstenstop is zeker de moeite waard, mocht u in de buurt zijn.